torstai 2. tammikuuta 2014

Rocky Road to Kannisto -fudge

Tänä vuonna otimme uuden vuoden vastaan kaveriporukalla Kannistossa. Matka sinne oli "pitkä", ja kerran ajettiin harhaankin, mistä juontaa juurensa tämän suklaisen fudgen nimi. Tekeminen ei kuitenkaan ole kivinen tie vaan yllättävän helppoa - rohkeasti vaan kokeilemaan!

Ainekset
200g tummaa suklaata
200 g maitosuklaata
½ ps Amerikan Pastilleja
70 g cashewpähkinöitä
1 prk kondensoitua maitoa
½ prk vaahtokarkkitahnaa (Marshmallow fluff)
200 g valkosuklaata
1 tl vaniljasokeria

Ohje
1. Aloita pilkkomalla veitsellä cashewpähkinät ja Amerikan Pastillit hieman pienemmiksi paloiksi. 
2. Vuoraa uunivuoka leivinpaperilla. Leivinpaperi kannattaa öljytä kevyesti, jotta fudge irtoaa siitä helpommin.
3. Valmista tummempi suklaakerros: Pilko maito- ja tumma suklaa joko kerroskattilan puuro-osaan tai vesihauteeksti sopivaa astiaan. Käytä kerroskattilaa, jos mahdollista, sillä sen avulla fudge on hieman helpompi valmistaa. Anna suklaiden sulaa. Lisää sitten joukkoon noin kondensoidusta maidosta ja sekoita tasaiseksi. Lisää lopuksi joukkoon noin 2 ruokalusikallista vaahtokarkkitahnaa ja sekoita hyvin. Nosta seos pois vesihauteesta ja kääntele pähkinä- ja pastillirouhe joukkoon. Levitä seos vuokaan leivinpaperin päälle.
4. Valmista valkosuklaakerros: Sulata myös pikottu valkosuklaa kerroskattilan puuro-osassa tai vesihauteessa. Lisää sulaneen suklaan joukkoon vaniljasokeri sekä loput kondensoidusta maidosta ja vaahtokarkkitahnasta. Sekoita massa tasaiseksi. Levitä se vuokaan edellisen suklaakerroksen päälle.
5. Peitä vuoka kelmulla ja laita jääkaappiin viilentymään vähintään neljäksi tunniksi, mieluiten yön yli.
6. Leikkaa fudgesta haluamasi kokoisia paloja ja herkuttele. Fudge kannattaa säilyttää jääkaapissa, sillä valkosuklaakerros pehmenee melko paljon huoneenlämmössä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti