sunnuntai 5. tammikuuta 2014

Helppo ja herkullinen pizza

Tänään kannustettiin Suomen nuori lätkämaajoukkue voittoon pitsan voimalla. Kokeilin ensimmäistä kertaa durumvehnäjauhoja, ja hyvä pohjahan niillä tuli. Myös tavalliset vehnäjauhot sopivat mainiosti, mutta niitä käytettäessä ainesuhteet voivat vaihdella hieman alla olevasta ohjeesta. Taikina on helppo ja takuuvarma, kunhan muistaa vaivata taikinaa huolellisesti. Täytteet voi jokainen lisätä makunsa mukaan. Meillä täytteiksi valikoituvat yleensä kinkku, mozzarella, tomaatti ja basilika - niin siis tänäänkin. Tällä ohjeella syntyy kolme pyöreää "ravintolapitsaa" tai kaksi uunipellillistä.

Ainekset
9 dl durumvehnäjauhoja
1½ ps kuivahiivaa
2 tl suolaa
3½ dl lämmintä vettä
3 rkl öljyä

Ohje
1. Sekoita keskenään kuivat aineet.
2. Lisää joukkoon lämmin vesi ja sekoita taikina mahdollisimman tasaiseksi.
3. Lisää viimeisenä öljy.
4. Vaivaa taikinaa huolellisesti vähintään 5 minuuttia, mieluiten hieman enemmän, ja laita taikina sitten peitettynä kohoamaan lämpimään paikkaan vähintään puoleksi tunniksi.
5. Jaa taikina joko kahteen tai kolmeen osaan. Kauli taikina todella ohueksi ja lisää täytteet pohjan päälle.
6. Paista 300 asteessa noin 5 minuuttia, kunnes pohja on saanut väriä ja pitsan reunat näyttävät kypsiltä.

Huom! Paistamiseen kannattaa käyttää pitsakiveä, jos sellainen keittiön kätköistä löytyy. Jos et omista pitsakiveä, laita uunipelti kuumenemaan uuniin samalla, kun laitat uunin päälle. Näin pohjasta tulee rapea.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti