9 dl durumvehnäjauhoja
1½ ps kuivahiivaa
2 tl suolaa
3½ dl lämmintä vettä
3 rkl öljyä
Ohje
1. Sekoita keskenään kuivat aineet.
2. Lisää joukkoon lämmin vesi ja sekoita taikina mahdollisimman tasaiseksi.
3. Lisää viimeisenä öljy.
4. Vaivaa taikinaa huolellisesti vähintään 5 minuuttia, mieluiten hieman enemmän, ja laita taikina sitten peitettynä kohoamaan lämpimään paikkaan vähintään puoleksi tunniksi.
5. Jaa taikina joko kahteen tai kolmeen osaan. Kauli taikina todella ohueksi ja lisää täytteet pohjan päälle.
6. Paista 300 asteessa noin 5 minuuttia, kunnes pohja on saanut väriä ja pitsan reunat näyttävät kypsiltä.
Huom! Paistamiseen kannattaa käyttää pitsakiveä, jos sellainen keittiön kätköistä löytyy. Jos et omista pitsakiveä, laita uunipelti kuumenemaan uuniin samalla, kun laitat uunin päälle. Näin pohjasta tulee rapea.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti