lauantai 11. tammikuuta 2014

Nekut

Lauantai on tietenkin karkkipäivä! Irtokarkit jäivät kuitenkin kauppaan, sillä päädyin kokeilemaan todella pitkästä aikaa nekkujen tekemistä. Tekeminen vaatii hieman aikaa mutta on helppoa.

Ainekset
25 g voita
1 dl sokeria
1 dl kuohukermaa
0,75 dl siirappia
(ripaus suolaa tai
0,5 dl pähkinä- tai mantelirouhetta)

Ohje
1. Jos teet tikkunekkukja, muotoile nekkujen muotit valmiiksi leivinpaperista. Varaa valmiiksi myös tikut. Nekut voi tehdä myös esimerkiksi silikonisiin karkkimuotteihin.
2. Sulata voi paksupohjaisessa kattilassa.
3. Lisää joukkoon sokeri, kerma ja siirappi.
4. Keitä seosta, kunnes se on 127-asteista (noin 20 minuuttia). Jos sinulla ei ole lämpömittaria käytössäsi, voit kokeilla seoksen hyytymistä pudottamalla tipan nekkumassaa lasilliseen kylmää vettä. Jos tippa jähmettyy heti, seos on valmista.
5. Lisää halutessasi seokseen ripaus suolaa tai esimerkiksi pähkinä- tai mantelirouhetta.
6. Annostele seos nekku- tai karkkimuotteihin ja lisää tarvittaessa tikut.
7. Anna jähmettyä jääkaapissa hetken ajan. Herkuttele!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti