tiistai 7. tammikuuta 2014

Mustikkainen vaniljahyydykekakku

Eilen Kirkkonummen mummi juhli syntymäpäiviään. Kahvipöytään nostettiin mustikan ja vaniljan tähdittämä hyydykekakku, joka on helppo valmistaa. Kakun hyytyminen vaatii aikaa - kuten hyydykekakut yleensäkin - mutta varsinaiseen tekemiseen aikaa ei kulu juuri lainkaan. Mustokoiden sesonkiaikaan marjoja kannattaa toki käyttää sellaisenaan ilman kiillettä. Mustikoiden lisäksi myös muut marjat sopivat kakun päälle mainiosti. Kokeilemaan vaan! 

Pohja
150 g kaurakeksejä
50 g voita sulatettuna

Täyte
4 dl kuohu- tai vispikermaa
2 prk Valion maustettu vaniljarahkaa
1 prk creme fraichea
3 rkl sokeria
ripaus vaniljajauhetta
3½ liivatelehteä
3 rkl vettä

Kiille
4 dl pakastemustikoita
3 dl vettä
1½ dl kiillesokeria

Ohje
1. Murskaa kaurakeksit ja sekoita niihin sulatettu voi. Painele seos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle ja siirrä jääkaappiin jähmettymään.
2. Aloita vaniljatäytteen valmistaminen laittamalla liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen.
3. Vatkaa kerma napakaksi vaahdoksi.
4. Sekoita käännellen kerman joukkoon vaniljarahka, creme fraiche, sokeri ja vaniljajauhe.
5. Kuumenna noin kolme ruokalusikallista vettä. Purista liivatteista ylimääräinen vesi pois ja sekoita liivatteet kuumaan veteen. Kaada seos ohuena nauhana vaniljamassan joukkoon ja sekoita tasaiseksi.
6. Kaada seos vuokaan ja siirrä jääkaappiin hyytymään vähintään 4-5 tunniksi, mieluiten yön yli.
7. Valmista kiillekerros: Kiehauta vesi ja sekoita siihen kiillesokeri. Anna seoksen kiehahtaa uudelleen ja siirrä se sitten pois levyltä.
8. Anna kiilteen jäähtyä hieman. Ripottele sillä aikaa jäiset mustikat hyytyneen kakun pinnalle.
9. Lusikoi tai kaada varovasti hieman jäähtynyttä kiillettä mustikoiden päälle. Anna kiilteen hyytyä ja tarjoile kakku!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti