torstai 2. tammikuuta 2014

Uuden vuoden mustikkamuffinit

Nämä muffinit päätyivät samojen uuden vuoden juhlien herkkupöytään kuin aiemmin julkaistu fudgekin. Sain itselleni uuden leivontahaasteen, sillä makean herkun tuli sopia myös gluutenitonta ja maidotonta ruokavaliota noudattavalle. Otinkin avukseni tutun ja turvallisen Kinuskissan sivuston, ja sieltä hieman soveltaen syntyivät nämä muffinit. Tein muffineita sekä muruseoksella että ilman. Muruseoksesta tulee leivonnaisiin mukavaa rapeutta, mutta hyvältä maistuvat kyllä ilmankin, mikäli ei jaksa muruseosta lisätä tai ei välitä kookoksesta.

Ainekset
150 g maidotonta margariinia
1½ dl sokeria
2 kananmunaa
2 dl gluteenitonta jauhoseosta
1 ½ dl perunajauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 dl vaniljanmakuista soijajogurttia
4 dl pakastemustikoita





(kookosmuruseos
50 g maidotonta margariinia
1 dl tummaa Muscavado ruokosokeria
2 dl kookoshiutaleita)

(tomusokeria koristeluun)

Ohje
1. Vatkaa margariini ja sokeri vaahdoksi.
2. Lisää kananmunat joukkoon yksitellen vatkaten.
3. Kääntele taikinaan vuorotellen keskenään sekoitetut kuivat aineet (siivilän läpi) ja jogurtti.
4. Lisää taikinaan lopuksi pakastemustikat.
5. Annostele taikinaa muffinivuokiin. Vuoat saa laittaa melkein täyteen. Mikäli lisäät pinnalle kookosmurua, muista jättää sille hieman tilaa.
6. Valmista halutessasi muffinien päälle kookosmuruseos: Sulata margariini ja lisää siihen sokeri ja kookoshiutaleet. Sekoita tasaiseksi ja levitä muffinien päälle.
7. Paista 225 asteessa noin 20 minuuttia. Jos lisäsit pinnalle muruseosta, tarkkaile, etteivät muffinit pääse palamaan. Laita tarvittaessa folio niiden päälle paistamisen loppuajaksi.
8. Viimeistele halutessasi valmiit muffinit siivilöimällä niiden päälle hieman tomusokeria. Tarjoile ja nauti!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti