sunnuntai 15. joulukuuta 2013

Manteliset joulupikkuleivät

Rakas avokkini on pyytänyt jo useampaan kertaan, että yrittäisin leipoa itse Bastogne-pikkuleipiä. Tänään sitten kokeilin ensimmäisen kerran ohjeella, jonka löysin Marttojen sivuilta ja jota muokkailin itse hieman, mutta eihän se lopputulos noita alkuperäisiä juurikaan muistuttanut... Leipomukset sopivat kuitenkin hyvin tulevaan jouluun ja tuovat hieman vaihtelua tavallisiin pipareihin, joten kokeilkaa ihmeessä - helppojakin ovat!

Ainekset
500 g vehnäjauhoja
110 g mantelijauhetta
250 g tummaa Muscavado ruokosokeria
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
1 tl kanelia
2 mm inkivääriä
1 mm kardemummaa
2 kananmunaa
100 g sulatettua voita
2 tippaa karvasmanteliaromia

Ohje
1. Sekoita puolet vehnäjauhoista, sokerit, mausteet ja leivinjauhe keskenään.
2. Lisää joukkoon kananmunat, voisula ja karvasmanteliaromi. Sekoita tasaiseksi.
3. Lisää sitten joukkoon loput vehnäjauhot ja mantelijauhe.
4. Työstä taikina palloksi ja laita se jääkaappiin lepäämään noin tunniksi.
5. Ota taikina huoneenlämpöön ja anna sen lämmetä hetki. Kauli taikina hieman alle 0,5 cm:n paksuiseksi ja ota siitä pikkuleipiä esimerkiksi piparkakkumuotilla.
6. Paista uunin keskitasolla 175 asteessa noin 10 minuuttia.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti