sunnuntai 6. huhtikuuta 2014

Amerikkalaiset pannukakut

Jamie Oliverin innoittamana päädyin kokeilemaan sunnuntaiaamiaisena amerikkalaisia pannukakkuja. Muokkasin alkuperäistä reseptiä hieman, koska makeita pannareita tehdessä taikinassa pitää mielestäni olla myös sokeria. Täytteitähän voi vaihdella oman maun ja mielikuvituksen mukaan.

Pannukakkutaikina
(noin 8 kpl keskikokoisia pannaukakkuja)
3 kananmunaa
1,4 dl maitoa
1 3/4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 rkl sokeria
ripaus suolaa
Täytteeksi esim. banaania ja mustikoita, suklaarouhetta

Ohjeet

Taikina:
1. Erottele kananmunista keltuaiset ja valkuaiset omiin kulhoihinsa.
2. Lisää maito ja sokeri keltuaisten joukkoon.
3. Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään ja lisää keltuaisseoksen joukkoon.
4. Vatkaa taikina tasaiseksi.
5. Lisää ripaus suolaa valkuaisten joukkoon ja vatkaa kiinteäksi vaahdoksi. Lisää valkuaisvaahto taikinaan varovasti käännelleen.

Paistaminen:
1. Laita hyvä paistinpannu kuumenemaan liedelle. Voit käyttää isoa paistinpannua, kuten itse tein, tai vaikkapa pikkulettupannua.
2. Valmistele pannun kuumetessa täytteet: pilko banaani pieneksi ja rouhi suklaa.
3. Laita kuumalle pannulle nokare voita sulamaan. Annostele kauhalla haluamasi määrä taikinaa pannulle.


4. Anna paistua pieni hetki ja lisää täytteet. Täytteitä kannattaa painaa hieman taikinan sisälle lastalla, jotta ne tarttuvat kiinni paremmin.
5. Käännä pannukku, kun pinta alkaa olla kullanruskea, ja paista toinenkin puoli. Valmiin pannarin päälle voi vielä lisätä täytteitä koristeeksi ja lisämakua tuomaan.



Huomioita:
- Jos käytössä on hyvä teflonpannu, voita ei välttämättä tarvitse käyttää. Käytin voita lähinnä vain hyvän lisämaun vuoksi. :)
- Taikina ei paistuessaan pidää juuri minkäänlaista ääntä. Lettuja paistaessa olen niin tottunut kovaan sihinään ja räiskintään, että aloin ihmetellä, paistuuko tämä pannukakku ollenkaan. Mutta kyllähän se paistui.
- Vielä yksi huomio täytteistä: Pakastemustikat ei ole paras valinta pannareihin. Maku on kyllä ihan hyvä, mutta pakastimesta sulatettu marja ei tietenkään pysy ehjänä, vaan sotkee kauniin pannukakun. Eli marjat kannattaa laittaa pannukakkuun ihan tuoreena. (Kesän marjasatoa odotellessa!) Banaani toimi hyvin, koska se oli tarpeeksi kiinteää. Suklaarouhettakin kannattaa laittaa vasta pannarin päälle paistamisen loppuvaiheessa, jottei se sotkeennu ruman näköiseksi.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti