Sorbetit on oiva tapa tyhjentää pakastinta edellisvuotisista marjoista. Helppoa herkkua hellepäivään. Maukkaampaa kuin kaupan valmissorbetit. Makuja ja makeutta on helppo itse säätää mieluisekseen.
Kuningatarsorbetti
3 dl pakastemustikoita
3 dl pakastevadelmia
5 dl vettä
200 g sokeria
ripaus vanilliinisokeria
Ohje:
Sulata ja soseuta marjat. Paseeraa sose, jotta vadelman
siemenet ja mustikan kuoret saadaan seoksesta pois. Laita kattilaan kaikki
ainekset. Anna kiehua muutama minuutti. Jäähdytä seos huoneenlämpöiseksi ja laita
jääkaappiin vähintään 12 tunniksi. Valmista sorbetti jäätelökoneessa (n. 20
min). Jos tarjoilet sorbetin heti, anna massan tekeytyä kovemmaksi. Jos aiot
tarjota sorbetin vasta myöhemmin, jätä massa hieman pehmeämmäksi ja laita
pakasterasiassa pakastimeen odottamaan tarjoilua. Muista ottaa sorbetti hieman
ennen tarjoilua pehmenemään huoneenlämpöön, jotta lusikointi tai pallojen
pyörittäminen jäätelökauhalla onnistuu helpommin.
Mansikkasorbetti
n. 6 dl mansikkasosetta (pakastemansikoista)
3 dl vettä
200 g sokeria
ripaus vanilliinisokeria
Valmista kuten edellä. Mansikkasosetta ei tarvitse enää
erikseen paseerata.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti