lauantai 23. toukokuuta 2015

Alkukesän herkkuleipä

Blogi on ollut jo aivan liian pitkään tauolla, joten nyt on aika jatkaa. Tässä herkullinen keväinen leipä uusien perunoiden ystäville. Ensimmäisen kerran olen näitä leipiä tehnyt jo viime vuonna, mutta nyt tämä herkku alkaa taas olla ajankohtainen.

Ainekset:
Täysjyväpaahtoleipää
Uusia perunoita keitettynä ja jäähdytettynä (voi käyttää esim. edelliseltä aterialta yli jääneitä pottuja)
Leikkelettä
Arla Igmariini, Italian yrtit
Rucolaa
Suolaa
Mustapippuria
Oliiviöljyä

Ohje:
1. Keitä uudet perunat suolatussa vedessä ja jäähdytä tai käytä edelliseltä aterialta yli jääneitä perunoita. Siivuta perunat.
2. Paahda paahtoleipä ja levitä päälle maustettua voita.
3. Laita leivän päälle halutessasi leikkelesiivu. Lisää päälle perunasiivut ja lisää tarvittaessa hieman suolaa ja pippuria. Lisää päälle pesty ja valutettu rucola ja lorauta päälle oliiviöljyä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti